Lichtadvies
HOE WE MET ONZE KLANTEN WERKEN

Aanpak.

Bij het maken van een goed lichtplan is het van belang rekening te houden met de lichttechnische, esthetische, infrastructurele en budgettaire gevolgen. Om ervoor te zorgen dat deze factoren geschikt zijn voor uw specifieke situatie, hanteren wij een aanpak die bestaat uit de volgende drie stappen.

inventarisatie op locatie

01

Inventarisatie op locatie.

Het is onze insteek en aanpak om met iedere klant opnieuw de juiste balans te vinden en de mogelijkheden die er zijn optimaal te benutten. Om een goed functionerend en mooi lichtplan in uw woning, bedrijf of kantoor te realiseren vindt eerst een persoonlijke en vrijblijvende kennismaking op locatie plaats. Zo inventariseren we de situatie, uw eisen, wensen en smaakvoorkeuren. Tijdens deze afspraak vindt ook deels het lichtadviesgesprek met een toelichting over licht en waarneming plaats. We vertellen over de criteria en ingrediënten die leiden tot een goed lichtplan. Zodra u opdracht geeft voor het maken van een lichtplan of lichtontwerp gaan wij voor u aan de slag met stap 2: het lichtplan maken.

lichtplan maken

02

Lichtplan maken.

Het maken van een lichtplan is een creatief proces. Zoals in stap 1 tijdens de inventarisatie besproken zal rekening gehouden worden met uw specifieke eisen en wensen, de unieke (karakter) eigenschappen van uw woning of bedrijfspand, budget en bovenal lichttechnische gevolgen. Het is ons doel om er telkens opnieuw voor te zorgen dat er een uniek lichtplan ontstaat. De digitale uitwerking van het lichtplan voorziet in:

– Positionering van de armaturen.
– Schakelschema.
– Voorstel voor de armaturen.
– Sfeerpresentaties met moodboards.
– Begroting voor realisatie lichtplan.

In een persoonlijk lichtadviesgesprek wordt het lichtplan uitgebreid aan u gepresenteerd. Zo gaan we dieper in op de gemaakte keuzes in het lichtontwerp en de lichttechnische gevolgen ervan. Het is heel logisch dat er na presentatie aanpassingen nodig zijn. Op basis van esthetiek, positionering, infrastructurele of budgettaire argumenten. Uiteraard is er dan alle ruimte om wijzigingen op het lichtplan door te voeren net zo lang tot het naar volle tevredenheid is. Uiteraard bewaken wij de lichttechnische gevolgen van die wijzigingen. Alle wijzigingen worden steeds bijgewerkt in de bijbehorende tekeningen, begroting en moodboards. Zo ontstaat er uiteindelijk een goed en definitief lichtplan.

projectrealisatie

03

Projectrealisatie.

Het lichtplan is uiteindelijk definitief en de keuzes zijn gemaakt. Nu volgt een cruciale stap in het realiseren van het lichtplan. Om de realisatie van het plan goed te laten verlopen maken wij graag, indien van toepassing, deel uit van het bouwteam om zo belangrijke informatie te delen met alle technisch betrokken partijen. De manier van monteren is cruciaal voor de kwaliteit van het lichtplan. Daarom is het van belang dat montage op de juiste manier gebeurt. Het is ook mogelijk dat wij het afmonteren van de armaturen voor u verzorgen. Uiteindelijk is er een lichttechnische situatie waarin u de volledige controle heeft over de lichtverdeling, lichtsterkte en de lichtkleur.

Kortom “een lichtplan met regie mogelijkheden”.