Lichtadvies
foto van twee mensen in designbureau
voor uw bedrijf

Bedrijfsverlichting op maat

Bent u op zoek naar bedrijfsverlichting omdat u gaat (ver)bouwen, verhuizen of herinrichten? Een goede verlichting draagt bij aan een prettige, functionele en efficiënte manier van werken. Bovendien is verlichting van invloed op het welzijn van de mensen die erin verblijven. Veelal is men niet op de hoogte van het belang van juiste verlichting in een bedrijfsruimte. Dat is zonde want er zitten veel voordelen aan. Elke werkomgeving is anders. Daarom zijn een professionele blik en een doordacht lichtplan nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Lees verder over de ins and outs van bedrijfsverlichting.

Verlichting in uw bedrijfspand vraagt een doordacht lichtplan

Om tot goede verlichting te komen is een doordacht lichtplan de oplossing. Vervolgens is de vraag wat de functie is van de ruimte. Zo vraagt een kantoor, werkplaats, magazijn, fabriekshal, restaurant, ziekenhuis, hotel of een schoonheidssalon om andere verlichting. Zelfs de spreekkamer in een kantoor vraagt wat anders dan een werkplek aan het bureau. In een magazijn moet de verlichting functioneel en duurzaam zijn en is het energieverbruik wellicht een belangrijk criterium. Terwijl in een schoonheidssalon, waar het licht vooral functioneel en sfeervol moet zijn, mag het licht dat in het gelaat schijnt niet verblinden en wil je schaduw in het gezicht zoveel mogelijk voorkomen. Dat betekent dat er een lage verblindingsfactor een goede lichtverdeling en een heldere lichtkwaliteit met een goede kleurweergave nodig is. Om dit mogelijk te maken is een goed lichtplan onmisbaar.

Het belang van goede bedrijfsverlichting

Uit onderzoek blijkt dat een goed afgestemde bedrijfsverlichting ervoor zorgt dat medewerkers beter presteren. Daarnaast kunnen uw kosten dalen wanneer u kiest voor verlichting met duurzame lampen. De meest voor de hand liggende oplossing is LED verlichting. Dit gebruikt veel minder energie en gaat veel langer mee. Daarnaast verlaagt LED verlichting ook de inspanningen en kosten voor vervanging van de lichtbronnen enorm.

Bedrijfsverlichting met LED lampen

Als u vanwege de duurzaamheid kiest voor LED verlichting, dan is een goed lichtadvies vereist. Bijkomend feit is dat het fenomeen LED-verlichting zeer veel aandacht vergt. De ene LED-lamp is de andere niet. Slechts een gedegen kennis en toegang tot de merken die op technisch gebied vooruitlopen, kunnen leiden tot mooi LED-licht. Voor bedrijfsverlichting kan LED verlichting een goede keuze zijn. In het adviesgesprek kijken we welke specifieke opties het beste zijn voor uw unieke omgeving.

Van lichtplan tot realisatie

Wat zijn de criteria voor een goed lichtplan? Welke verlichting zorgt is de beste keuze voor de betreffende werkruimte? Dit zijn vragen waar we op in gaan tijdens het vrijblijvende kennismakingsgesprek. Tijdens deze afspraak vindt ook deels het lichtadviesgesprek met een toelichting over licht en waarneming plaats. Zodra u opdracht geeft voor het maken van een lichtplan gaan wij aan de slag met stap 2: het lichtplan maken. Na het maken van het lichtplan bespreken we de mogelijkheden tot projectrealisatie.

Bent u op zoek naar een verbeterde werkruimte voor u en uw werknemers? Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, om meer te leren over hoe uw werkruimte het beste kan profiteren van een geoptimaliseerde verlichting.