Lichtadvies
KOSTEN

Lichtplan laten maken, wat zijn de kosten?

Uiteraard zijn de kosten om een lichtplan te laten maken een belangrijke factor om mee te nemen in uw overwegingen. Het tarief van een lichtplan is afhankelijk van onder andere de grootte van de betreffende ruimte, het aantal kamers en verdiepingen. Ook van invloed is de complexiteit van de ruimtes en de opdracht. Daarnaast is het feit of wij onderdeel uit kunnen maken van het bouwteam van invloed. Hieronder bespreken we hoe bepaalde kosten tot stand komen, wat de doorlooptijd is van een lichtplan laten maken en waarom een goed lichtplan het verschil maakt in de beleving van uw woning.

Welke kosten om lichtplan te laten maken?

Bij het laten maken van een lichtplan komen onder andere de volgende aspecten kijken:

  • Aantal ruimtes
  • Grootte en vorm van de ruimtes
  • Functie van de ruimtes
  • Kunnen wij onderdeel zijn van het bouwteam?
  • Hoeveelheid projectmanagement
  • Kwaliteit van de input (aangeleverd tekeningen, juiste maatvoering, etc)
  • Bestaande, nieuwbouw situatie of renovatie

Het lichtplan is altijd per ruimte voorzien van armaturenvoorstel, moodboards en een offerte. De wijzigingen na eerste presentatie, en elke daarop volgende, worden telkens doorgevoerd in de tekening(en), moodboard en de offerte. Totdat het lichtplan voor u akkoord en definitief is.

Bij afname van de armaturen bieden wij u daarop een korting aan.

Hoe lang duurt het maken van een lichtplan?

De doorlooptijd voor het maken van een lichtplan is afhankelijk van de grootte van het project en of wij onderdeel uitmaken van het bouwteam. Daarnaast is het afhankelijk van hoeveel tijd u zelf beschikbaar bent om beslissingen te nemen en te reageren. Afhankelijk van vele factoren kunt u uitgaan van een gemiddelde doorlooptijd van twee tot vier weken. Mocht er sprake zijn van een spoedsituatie dan zijn wij in staat om snel te schakelen. Zo kunnen wij binnen 10 dagen na het eerste contact een eerste voorstel van het lichtplan presenteren.

Waarom een goed lichtplan het verschil maakt

Goede verlichting vraagt om een doordacht verlichtingsplan. Wat levert een goed lichtplan u op? Bijvoorbeeld een situatie waarin u gaat koken voor vrienden die op bezoek komen. In een woonkamer met open keuken bereid u een diner. Dan wilt u het licht van een professionele keuken. Dat betekent een goede lichtverdeling met weinig verschil tussen de lichte en donkere plekken in die ruimte. Bovendien is dan een heldere lichtkwaliteit met een goede kleurweergave wenselijk. Vervolgens aan tafel is een zachte en spannende sfeer zoals in een bistro juist zo gezellig. Dat betekent een spannende lichtverdeling met juist meer verschil tussen licht en donker, een warmere lichtkleur en een lager lichtniveau. Zo wilt u in dezelfde ruimte en met dezelfde lampen twee soorten verlichting. Om dit mogelijk te maken is een goed lichtplan met regiemogelijkheden onmisbaar. De juiste verlichting bereik je niet alleen met mooie designlampen of inbouwspots.

Meer weten over de mogelijkheden in uw situatie?

Een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij u thuis of op de bouw of verbouwlocatie staat altijd aan het begin van het proces. Hierbij zullen lichttechnische, esthetische, infrastructurele en budgettaire elementen besproken worden. Neem hier contact op voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek.