Lichtadvies
OVER ONS

Lichtadvies en realisatie met
passie voor lichttechniek en design.

profielfoto george smit lichtadvies

Contactgegevens:
t. +31 (0)6 44 555 103
e. info@george-smit.nl

OVER GEORGE SMIT

Ideale lichtsituatie creëren in een woning of bedrijfspand.

Goede verlichting is geen sluitstuk of stelpost maar een essentieel en integraal onderdeel in een interieur en in de architectuur van een gebouw. Het doel van de ruimte in combinatie met de mensen die erin verblijven is voor ons het uitgangspunt.

Licht kan functioneel en helder zijn en bijvoorbeeld ook sfeervol en warm. Het heeft een enorme invloed op ons comfort en welzijn. Al meer dan 30 jaar is het mijn vak om in samenwerking met onze klant en opdrachtgever, hiervoor een juiste oplossing te creëren.

Zo wil je in je woonkamer bijvoorbeeld op het ene moment een functionele hoeveelheid licht en op een volgend moment een verlichting die heel knus en gezellig is. Dit is niet alleen een kwestie van mooie schemerlampen en/of (inbouw)spots. Het vereist een goed lichtplan dat is afgestemd op het gebruik van de ruimte.

Een goed lichtplan is een doordachte samenstelling en positionering van verschillende ornamenten die een bepaalde lichtval van de juiste lichtkwaliteit produceren. Maar ook elkaar aanvullen en samen tot een goede lichtverdeling komen. Dit zijn lichttechnisch zeer belangrijke factoren. Met dimmers beïnvloed je vervolgens de lichtsterkte en bij de juiste keuzes ook de lichtkleur. Zodra je een lichtplan met regiemogelijkheden weet te realiseren, is het eindresultaat verbluffend.

Het fenomeen LED-verlichting vraag zeer veel aandacht. De ene LED-lamp is de andere niet. Slechts een gedegen kennis en toegang tot de vooruitlopende merken kunnen leiden tot mooi LED-licht.

De tekenfase van een verbouwing, renovatie of nieuwbouwproject is het ideale moment om over de verlichting na te denken. Dit is het moment om een lichtplan te laten maken. Omdat alles dan nog mogelijk is om tot het beste eindresultaat te komen. Dat kan ik niet genoeg benadrukken.

SERVICES

Dit is wat we doen.

REFERENTIES

Wat klanten zeggen.

De samenwerking met George in zowel kantoorpanden als woningen zijn altijd geweldig. Zijn lichtadviezen zijn weloverwogen, verrassend en vaak vernieuwend. Hij werkt erg precies en heeft veel ervaring waardoor de uitkomst eigenlijk altijd top is.

Imke Smeets

Met vakmanschap heeft hij een lichtontwerp gemaakt waar we wederom heel gelukkig mee zijn.

Jaap Struijs

Door George Smit kunnen wij elke dag genieten van ons huis in de sfeer die we met de verlichting kunnen creëren.

Annelies Jansen

Dat het eindresultaat zo goed is geworden, hadden wij ons vooraf maar ook tijdens het project niet kunnen voorstellen. De regiemogelijkheden over ons licht, zorgen ervoor dat wij voor iedere situatie het juiste licht kunnen creëren.

Sandy Paulides

Wij zijn nog dagelijks blij dat de ideeën van George Smit onderdeel zijn geworden van onze leefomgeving.

Roger Cesar

Je adviezen waren uitstekend, je werkwijze was prettig en alle lampen doen het nog prima. Kon niet beter!

Frieda de Gruijter

Veel mensen kopen verlichting op basis van vormgeving en esthetiek. George leerde ons anders naar licht kijken. Veel mensen die bij ons op bezoek komen maken opmerkingen over hoe mooi en prettig het licht in onze vertrekken is. Wij zijn fans!

A.J. & Anouk

Bij een volgende woning zullen wij zeker weer gebruik maken van de diensten van de heer Smit.

Guus Meijer

Steeds met verlichting aan het stoeien geweest om een goede balans te vinden. We zochten contact met George Smit met het verzoek een lichtplan voor ons te ontwerpen. Het resultaat, beter hadden we het niet kunnen wensen! Mochten wij ooit een ander huis betrekken, dan zoeken wij zeker weer contact met George Smit!

A.B.E.